SEO - Uw website beter zichtbaar - Hans De Boeck
681
post-template-default,single,single-post,postid-681,single-format-standard,qode-core-1.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,pitch-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

SEO – Uw website beter zichtbaar

SEO – Uw website beter zichtbaar

Uiteraard heb je als bedrijf, blogger of organisatie een eigen website, daar valt tegenwoordig niet meer aan te ontsnappen. Maar hoe zorg je ervoor dat er zoveel mogelijk surfers de weg naar uw website vinden? Met een simpele truk die SEO heet, krijgt u dat voor mekaar.

SEO (Search Engine Optimization)

De kunst om websites zo goed mogelijk zichtbaar te maken via zoekmachines, wat in de praktijk vooral neerkomt op Google en Bing. Als een surfer een zoekopdracht intikt bij een zoekmachine, zal de zoekmachine een lijst van websites tonen waarvan ze vermoedt dat deze aan de zoekopdracht zal voldoen. Hoe hoger uw website in deze ranglijst staat, hoe groter de kans dat een surfer zal doorklikken.

Regelmatig unieke content toevoegen
De juiste kernwoorden bepalen die mensen waarschijnlijk zullen intikken als ze naar een site als de uwe op zoek zijn, is alvast erg belangrijk in dit proces. Probeer daarbij kernwoorden in uw teksten te gebruiken die uniek zijn voor uw bedrijf en die te breed noch te specifiek zijn. Gebruik bv. niet “Afrika”, maar “Beste safari’s in Kenia” en focus op zinnen, niet enkel kernwoorden. Ook de frequentie waarmee u schrijft, telt mee. Eenmaal een pagina maken over een zeer specifiek onderwerp, zal u waarschijnlijk niet helpen. Regelmatig goede content toevoegen, wel.

Het belang van sleutelwoorden
Ook waar u ‘uw’ unieke sleutelwoorden gebruikt, heeft zijn invloed. Gebruik ze dus, naast de doorlopende tekst, ook zo mogelijk in de titel, de domeinnaam, de omschrijving, de paginatitels enzovoort. Weet ook dat verborgen teksten en koppelingen (een techniek die vroeger veel gebruikt werd om hoger te eindigen in zoeklijsten) tegenwoordig afgestraft worden. Het is, ten slotte, niet nodig dat u uw site zelf aanmeldt bij Google om deze kenbaar te maken. De beste manier om de zoekgigant ze snel te laten vinden, is er voor te zorgen dat andere sites naar u linken. Maar opgepast! als teveel websites die niets met u sector te maken hebben naar u linken wordt je ook afgestraft.

Je kan me altijd om hulp vragen via [email protected]

Tags:
No Comments

Leave a Comment: